rorelse

måndag, 27 jun 2016 13:49

5 råd för ett hälsosamt liv i sommar

Skrivet av

Nu när halva året är avklarat tycker jag det känns bra med en liten sammanfattning av hur det gått hittills och sätta upp nya mål för det fortsatta året. Nästa vecka kommer vi att göra det här på 5code när vi har konferens med alla på kontoret, men även privat så vill jag gärna vid den här tiden se över huruvida jag lever som jag lär, om jag är på väg att nå mina mål, om någonting behöver justeras, hur jag mår och vad kan jag göra ifall jag inte känner mig på topp. Så varför inte göra en liten sammanfattning om vad vi pratat om på bloggen de senaste 6 månaderna? Det har varit mycket fokus på vår hormonella hälsa och att avgifta sin kropp och sitt hem från belastande ting. Vi hade även 2 intressanta artiklar om hur man bör äta (här och här), men egentligen skulle budskapet av allt jag skrivit om detta senaste halvår kunna sammanfattas med 5 enkla principer alla kan leva efter för att skapa ett hälsosamt och vitalt liv.

1. Ät en allsidig, näringsrik kost.

 • Grunda all mat på en stor bädd av grönsaker.
 • Ät rena, naturliga råvaror helst ekologiska.
 • Ät inte för mycket och tugga maten väl.
 • Variera maten. Ingen mat varken hälsosam eller ohälsosam bör ätas överdrivet mycket.
 • Ät det som du mår bra av, en del behöver mer fett och protein och andra behöver mer fibrer och kolhydrater. Få inte dåligt samvete över ditt matval.
 • Undvik mat som är skadlig för dig (processad mat, socker, vetemjöl, margarin och livsmedelstillsatser).

2. Slappna av

 • Stressa ner.
 • Sov ordentligt och på regelbundna timmar.
 • Ät maten i lugn och ro och tugga ordentligt.
 • Andas genom näsan ner till magen, lugnt och fint.
 • Se över dina prioriteringar i livet och förenkla där det är möjligt.
 • Ge dig tid till att bara vara, göra saker du mår bra av tillsammans med personer som ger dig energi och ny styrka.

3. Tänk positivt

 • Sluta oroa dig över vardagens bekymmer.
 • Försök tänka hoppfullt och på de positiva händelserna och sakerna i livet.
 • Uppskatta människorna i din närhet, vår natur och allt annat fantastiskt som finns på vår planet.

4. Rör på dig

 • Kom ihåg att rörelse ger energi och energi hjälper dig att må bra och mår du bra är det lättare att kunna hjälpa andra och att hjälpa andra gör dig lycklig.
 • Använd musklerna.
 • Vistas i naturen.
 • Umgås med djur och barn.
 • Lek och dansa.

5. Se till att din kropp mår bra i sin omgivning

 • Ge den den mängd rent vatten den behöver.
 • Försök att andas ren luft.
 • Investera i färre kosttillskott men med högre kvalité
 • Undvik ämnen i din närhet som är skadliga.
 • Förenkla livet och äg färresaker, tänk hellre kvalitet än kvantitet.

 

iStock 000024481987 BZ

onsdag, 01 jan 2014 16:32

Nytt år, nya tag & NY HEMSIDA!

Skrivet av

5Code går in i en ny epok, med ny, fräsch och inspirerande hemsida. Vår förhoppning är att den kommer bli en bra hälsokompis med mängder av idéer, bra råd och intressant information. Vi har klurat länge på hur hemsidan ska se ut och hur den ska kunna stå er till tjänst mer.


Bloggen är nu lättare att hitta och kommer att uppdateras mer frekvent. Dessutom har vi en helt ny sida med spännande, goda och framförallt hälsosamma recept. För det är en sak att äta kosttillskott och köpa ett gymkort och en helt annan sak att ställa sig för att laga mat. Ofta får vi frågan: "Vad ska jag äta?!", eller vemodiga tankar som: "Inget nyttigt är gott." Det kommer allt jämt komma ut fler recept som inte bara är fria från gluten, komjölk och socker, utan även är baserat på vad som är i säsong.


Vi kommer även ha enkla förklaringar på grunderna i hälsa under läsvärt och hoppas att ni passar på att anmäla er till vårt nyhetsbrev som kommer ut 1-2 gånger i månaden. Där får ni reda på kampanjer och nyheter. Något annat som är nytt är att vi nu finns på instagram, där vi vill inspirera och tipsa om nyttigheter och spännande platser att besök plus annat spännande som händer inom 5Code världen.


Det här är bara början ni ser. Hemsidan kommer att utvecklas mer under året, med fler spännande nyheter som ligger runt hörnet.


Trevlig läsning och må så bra!
All kärlek till er
Amanda
Med hälsningar från resten av 5Code teamet. Ps, kolla gärna in vilka vi är HÄR.

tisdag, 16 okt 2012 13:13

Butiken

Skrivet av

Hej.

Ville bara säga att nu har Butiken fått en ansiktslyftning den är helt uppfräschad, kolla in den!!

http://www.5code.eu/se/

tisdag, 25 sep 2012 09:09

Kunskapens Erfarenhet

Skrivet av

Dags för att ännu en hälsoblogg får ett liv i denna redan så belamrade cyberportal. Varför nu detta?

Initiativtagarna bakom 5code drivs av att kunna hjälpa andra, på samma sätt som de själva har blivit hjälpta och vice versa att hjälpa andra på samma sätt som de [hädanefter vi] själva blivit hjälpta. Det är erfarenhet som inte bara byggs på intresse utan av års inmatning av kunskap från olika håll. Läs mer om Christinas [hädanefter Mamma] kvalifikationer (VD för 5code och terapeut på Må bra Invest hälsocenter) HÄR.

Men vem är jag då? Amanda, Christinas dotter, mer om min historia kommer dyka upp titt som tätt, så se till att hålla er uppdaterade (sammanfattningsvis finns ett utdrag HÄR). Men jag ska inte föra er bakom ljuset jag har varken läst biokemi, farmaci, naturmedicin, funktionsmedicin, eller annat spännande. Inte heller har jag erfarenhet av att se branschens utveckling under de senaste decennierna. Allt jag har att bygga på är det som jag tycker är det viktigaste: Andras erfarenheter.

Vilka är dessa andra? Allt ifrån Kineser, Indianer, Indier, Araber eller något mindre exotiskt som oss nordbor från Skandinavien. Erfarenheter från terapeuter, patienter, vänner, bekanta. Författare, Journalister och andra bloggare. Alla har vi en historia, allas är lika intressanta och allas är lika unika. Där har vi hemligheten! Vi alla är unika, ska vi förhindra sjukdom, behålla hälsa måste vi förstå att vi alla är unika och ska behandlas på ett individuellt plan. Läs mer om Funktionsmedicin HÄR.

Nu är det någon som tycker det här verkar vara förvirrande, först bygger jag upp min kunskapsportal på andras erfarenheter och deras kunskaper och sedan påstår jag att alla är unika och vad som är bra för en person kanske inte är bra för en annan. Det här ska vi bena ut, ett blogginlägg i taget. Men var så säker att det inte är en blogg som kommer handla om de olika hälsotrenderna som kommer titt som tätt i även denna bransch. De är bara till för att få folk att köpa något, använda den i 3 dagar, ställa produkten i kylskåpet - där den hinner bli för gammal, innan nästa trend har hunnit bli inhandlad.

Sanningen är att det som alltid fungerat är det som fortfarande fungerar! Vilka är våra grundläggande behov? Hur kan vi behandla kroppen som den naturliga varelse den egentligen är avsedd att få vara? Visst blir ljuset allt klarare även på detta område, då gäller det att följa med så vi kan fortsätta få en fungerande och harmonisk kropp. Men den utökande kunskapen bygger fortfarande på att vi redan förstår vår kropp, vår egna unika fantastiska kropp!

Mycket handlar helt enkelt om sunt förnuft och därmed avslutar jag mitt första och även historiska inlägg med att citera Publilius Syrus (85 f.v.t.-43 f.v.t. en gubbe vi alla kan allt om, eller hur!)

                                                          ”En god hälsa och ett sunt förnuft är två av livets största välsignelser.”

Förstår man det - då är man på god väg till att uppnå inte bara hälsa utan Livskvalité.


blink

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top