rorelse

tisdag, 25 sep 2012 09:09

Kunskapens Erfarenhet

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Dags för att ännu en hälsoblogg får ett liv i denna redan så belamrade cyberportal. Varför nu detta?

Initiativtagarna bakom 5code drivs av att kunna hjälpa andra, på samma sätt som de själva har blivit hjälpta och vice versa att hjälpa andra på samma sätt som de [hädanefter vi] själva blivit hjälpta. Det är erfarenhet som inte bara byggs på intresse utan av års inmatning av kunskap från olika håll. Läs mer om Christinas [hädanefter Mamma] kvalifikationer (VD för 5code och terapeut på Må bra Invest hälsocenter) HÄR.

Men vem är jag då? Amanda, Christinas dotter, mer om min historia kommer dyka upp titt som tätt, så se till att hålla er uppdaterade (sammanfattningsvis finns ett utdrag HÄR). Men jag ska inte föra er bakom ljuset jag har varken läst biokemi, farmaci, naturmedicin, funktionsmedicin, eller annat spännande. Inte heller har jag erfarenhet av att se branschens utveckling under de senaste decennierna. Allt jag har att bygga på är det som jag tycker är det viktigaste: Andras erfarenheter.

Vilka är dessa andra? Allt ifrån Kineser, Indianer, Indier, Araber eller något mindre exotiskt som oss nordbor från Skandinavien. Erfarenheter från terapeuter, patienter, vänner, bekanta. Författare, Journalister och andra bloggare. Alla har vi en historia, allas är lika intressanta och allas är lika unika. Där har vi hemligheten! Vi alla är unika, ska vi förhindra sjukdom, behålla hälsa måste vi förstå att vi alla är unika och ska behandlas på ett individuellt plan. Läs mer om Funktionsmedicin HÄR.

Nu är det någon som tycker det här verkar vara förvirrande, först bygger jag upp min kunskapsportal på andras erfarenheter och deras kunskaper och sedan påstår jag att alla är unika och vad som är bra för en person kanske inte är bra för en annan. Det här ska vi bena ut, ett blogginlägg i taget. Men var så säker att det inte är en blogg som kommer handla om de olika hälsotrenderna som kommer titt som tätt i även denna bransch. De är bara till för att få folk att köpa något, använda den i 3 dagar, ställa produkten i kylskåpet - där den hinner bli för gammal, innan nästa trend har hunnit bli inhandlad.

Sanningen är att det som alltid fungerat är det som fortfarande fungerar! Vilka är våra grundläggande behov? Hur kan vi behandla kroppen som den naturliga varelse den egentligen är avsedd att få vara? Visst blir ljuset allt klarare även på detta område, då gäller det att följa med så vi kan fortsätta få en fungerande och harmonisk kropp. Men den utökande kunskapen bygger fortfarande på att vi redan förstår vår kropp, vår egna unika fantastiska kropp!

Mycket handlar helt enkelt om sunt förnuft och därmed avslutar jag mitt första och även historiska inlägg med att citera Publilius Syrus (85 f.v.t.-43 f.v.t. en gubbe vi alla kan allt om, eller hur!)

                                                          ”En god hälsa och ett sunt förnuft är två av livets största välsignelser.”

Förstår man det - då är man på god väg till att uppnå inte bara hälsa utan Livskvalité.


blink

Läs 20343 gånger Senast ändrad tisdag, 25 sep 2012 10:26
Amanda

Inspireras av hur otroligt roligt och enkelt det är att leva hälsosamt och sunt. Var med och diskutera och delge era åsikter.

Trevlig läsning och god hälsa till er alla!

Mer i denna kategori: Butiken »

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top