rorelse

torsdag, 21 jan 2016 17:08

Majsknäckebröd

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

"Knäckebröd. Sånt där hårt, brunt man köper i runda ringar eller perfekt utskurna rektangulära bitar. Absolut inget man gör i sin egen ugn. Eh, skulle inte ens komma på tanken"

Så var min verklighet för några år sedan. Och jag kan ju inte förneka att jag var rätt nöjd om jag fick en krispig macka med smör och kaviar på. Men man insåg ju rätt fort efter mitt livs matrevolution att knäckebröd är gjort på råg, råg innehåller gluten, gluten ska jag hädanefter undvika, så nej, inget mer knäckebröd i mitt liv.

Men något som får mig minst lika nöjd lärde jag mig efter ett tag: att göra eget knäckebröd.

Nog för att det finns glutenfria att köpa färdigt (en annan sak jag upptäckte när jag rörde mig i de kretsarna i affären), men allt blir godare och mer hälsosamt att göra själv. (Jämför själv det här receptet med baksidan på det röda paketet du hittar i glutenfria hyllan.)

Troligen ganska mycket biliigare också, i synnerhet i jämförelse med de snarlika varianterna man hittar i delikatessbutiker, inslagna i "fin" cellofanplast.

Dessa är enormt svåra att sluta äta, och jag talar inte bara av egen erfarenhet - jag vet fler som har samma 'problem'. Så har du 10 min: ta fram kaveln, sätt på ugnen och testa du med! 

Här kommer du till receptet:

Majs-

 

 

Läs 1752 gånger Senast ändrad fredag, 05 feb 2016 08:50

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top