naring4


Mynta- och Avokadoglass

Mynta- och Avokadoglass

Den här läckra mjölk-, soja- nöt- och sockerfria veganska glassen kommer förgylla ljumma sommarkvällar. Den är enkel att göra och kräver ingen glassmaskin om man inte har någon.

myntaglass3

(Uteslut chokladcigarren så är den även helt vegansk).

Ingredienser

För 6 personer ()

Garnering

  • 1 st Ägg
  • 2 msk - 3 msk Kokossocker
  • 2 msk Ekologisk Kakao
  • Pepparmyntblad
  • Lönnsirap

Recept

  • 1 st burk Kokosmjölk
  • 0.5 tsk Spirulinapulver (kan uteslutas)
  • 1 st Avokado
  • 0.5 dl Kokossocker
  • 10 st - 20 st Myntablad
  • 3 droppar Pepparmyntsolja (mer om du vill ha en starkare myntasmak)
  • 1 näve Kakaonibs

Mynta- och Avokadoglass – Instruktioner

  1. Kärna ur avokadon.
  2. Mixa kokosmjölken, avokado, mintbladen, kokossockret och mintdropparna i en assisten eller mixer.
  3. Mixa slät och mjuk, men mixa inte för länge!!! Då separerar avokadon sig och det ser mindre gott ut. Så gör det kvickt och lätt, bara tillräckligt för att allt ska vara ihopmixat. 
  4. Rör ner kakaonibsen för hand.
  5. Häll smeten i en glassmaskin och följ anvisningarna för denna. Men har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bakplåtsklädd form, sätta in den i frysen och var 30 minut röra om i smeten. När den känns redo kan du ta ut den och njuta av den. Har den hunnit stelna till för mycket ta ut den liten stund innan du ska äta den så den hinner tina lite grann.
  6. Garnera med myntablad, chokladcigarrer, kakaonibs och lönnsirap.

    Chokladcigarr/flarn:
  7. Sätt ugnen på 175 grader
  8. Vispa ägg, kakao och kokossocker.
  9. Sätt bakplåtspapper på en långpanna och smörj in med ghee eller olja.
  10. Häll ut äggröran på bakplåtspappret. Fördela smeten så tunt som möjligt med en slickepott över pannan.
  11. Sätt in i ugnen och när smeten har stelnat 4-7 minuter senare så tar du ut den och låter den svalna.
  12. Beroende på hur tunt du gjorde den kan du antingen rulla ihop remmar till små cigarrer som du kan dekorera med eller om den är tunnare och hårdare bryter du av den och då är den mer som chokladflarn som du kan garnera med. Båda varianterna är lika goda! :)myntaglass2-700x469

Bli först med att kommentera!

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top