naring4

Skolprojekt i Kilfi

 


Kilfi skolbarn

 

Vi skänker varje kvartal 1 % av försäljningen från vår webbutik till skolprojektet i Kilfi som hälsohemmet Masesgården startade år 2006. Pengarna går helt oavkortat till byggnation av skolor till barnen och inga mellanhänder finns på vägen. Vi anser att utbildning är ett grundläggande behov för alla. Allt för många idag kan inte läsa och skriva för att de inte fått möjlighet att gå i skola, kanske för att föräldrarna inte har haft råd med skolavgiften eller för att de behövs hemma i byn. Får man inte möjlighet till att lära sig ens det mest grundläggande som att läsa, skriva och räkna blir livet en kamp. Men genom utbildning och kunskap, kan man lära sig att inte bara ta hand om sig själv, utan också ta hand om sin kommande familj, sin by och i långa loppet samhället.

Hittills har pengarna från Masesgården räckt till en förskola för 105 barn och en skola för klass 1-3 i Kilfi (6 mil norr om Mombasa) samt 1 förskola i Jimba för 165 barn. 

Vi på 5Code drivs av motivationen att kunna sprida kunskap om hälsa till våra medmänniskor och erbjuda dem kvalitativa verktyg för att nå dit. Av samma starka kärlek vill vi hjälpa till så att de som behöver kunskap allra mest får den, nämligen våra barn. Genom att stödja Masesgårdens fina engagemang med att bygga skolor som myndigheterna (som inte själva har råd att bygga) driver, kan fler familjer ha råd med att ha sina barn i skolan och fortfarande få en bra kvalité på undervisningen.

Genom att handla hos oss, är även DU med i att förändra hundratals barns framtid genom att se till att de får skolor, möbler, mat, toaletter, vatten och skolmaterial. Handla med ett gott samvete och försök även du som vi att sprida kunskap om bättre hälsa, meningsfullt liv och rättvisare samhälle.

 

 

 Kilfi skolbarn2

 

 

Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top