naring4

Alla våra recept är hälsosamma, gluten-, mjölk- och sockerfria, utan tillsatser och gjorda på rena äkta råvaror.

Kategori: 

Rödbetschokladkaka

Rödbetschokladkaka

En riktigt omtyckt kaka som alltid går hem.

Finlira med vispad kokosgrädde och hallonsås för ännu högre betyg från dina gäster.

Ingredienser

För 8 personer ()

Botten

  • 3 st ägg
  • 4 dl medelgrovt rivna rödbetor
  • 1.5 dl kokossocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 1.5 dl rismjöl
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 msk lakritspulver
  • 1.5 dl olja som kokosolja, ghee, olivolja
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Glasyr

  • 0.5 dl ghee
  • 100 g smält mörk choklad
  • 0.5 dl agavesirap
  • 1 dl havregrädde
  • 1 uns salt
  • 1 msk lakritspulver

Rödbetschokladkaka – Instruktioner

  1. Blanda ägg kokossocker med rivna rödbetor och hackad choklad.
  2. Blanda rismjöl, mandelmjöl, bakpulver, kakao, salt och lakritspulver häll i  och blanda in vatten och olja. 
  3. Degen kommer att bli rinnig och beroende på hur mycket vätska det är i rödbetorna kan man behöva reglera med lite mer mjöl. Lägg till mandelmjöl tills den får en bra konsistens, kanske runt 0,5 dl.
  4. Häll smeten in en springform, smord och mjölad med tex mandelmjöl. 
  5. Ugnen 180 grader i 30 min.
  6. Häll upp på fat och sätt på toppingen. Gör om du vill små hål i kakan med en sticka för att toppingen ska gå in i kakan.

Bli först med att kommentera!

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top