naring4

Alla våra recept är hälsosamma, gluten-, mjölk- och sockerfria, utan tillsatser och gjorda på rena äkta råvaror.

Kategori: 

Mint- & Chokladrutor

Mint- & Chokladrutor

Choklad och mint! Finns det någon bättre kombination.. Ja jag undrar då det.

Perfekta lilla godisbiten när suget smyger på och är väl värda att servera dina gäster på när de kommer. 

Ingredienser

För 15 Enhet(er) ()

Bakverk

  • 3 dl Cashewnötter, blötlagda i minst 4 h helst över natten
  • 5 droppar Pepparmintolja
  • 1 dl Kokosolja
  • 5 st Dadlar
  • 0.75 dl Rå Honung/Lönnsirap/Agavesirap
  • 1 nypor Himalayasalt
  • 0.5 dl Rå Kakaopulver
  • 1 tsk Äkta vanilj

Botten

  • 10 st Dadlar
  • 2 dl Mandlar
  • 1 dl Valnötter
  • 1 tsk Kokosolja
  • 1 nypor Himalayasalt
  • 0.5 dl Rå Kakaopulver

Mint- & Chokladrutor – Instruktioner

  1. Lägg cashewnötterna i blöt. Fördelaktigt är även att blötlägga dadlarna en stund innan du börjar så de blir extra saftiga.
  2. Sätt mandlarna och Valnötterna i en Matberedare eller mixer och mixa till ett mjöl. 
  3. Tillsätt kokosolja och dadlarna och kakaopulvret och fortsätt mixa. 
  4. Jag brukar sluta mixa när man känner att degen håller ihop när man trycker på den alt när den har blivit till en boll.
  5. Ta fram en fyrkantig form och sätt antingen i ett bakplåtspapper eller "smöra" in botten och sidor med kokosolja så den inte blir allt för svår att ta ut senare. 
  6. Häll i degen i formen och tryck den till ett jämnt bottenlager. Ställ sedan in formen i frysen.
  7. Börja med att mixa cashewnötterna till fyllningen. Se till att smeten blir riktigt jämn och fin. 
  8. Tillsätt kokosolja, dadlarna och ditt val av sötning. Ev kan en liten skvätt av dadelblötläggningsvattnet också hällas i. 
  9. När smeten är jämn, ta halva smeten och lägg åt sidan. 
  10. I cashewsmeten som är kvar i mixern tillsätter du lite himalayasalt och pepparmintsolja (jag använder mig av japansk medicinalolja) oc 2,5 kryddmått äkta vanilj. Mixa och häll sedan på smeten ovanför nötbottnen som du tagit ut ur frysen. Sätt tillbaka in i frysen och låt den frysa i minst 10 min.
  11. Häll nu resten av chashesmeten tillbaka i mixern och tillsätt kakaopulvret och 2,5 kryddmått äkta vanilij.
  12. När smeten i frysen har fått stå de där 10 min tar du ut den ur frysen och häller på chokladsmeten ovanpå. Se till att det blir ett jämnt lager.
  13. Efter någon timme kan du ta ut mint-chokladbakelsen och skära i små bitar. De blir ca 15 bitar, beroende på vilken storlek du skär upp dem i.
    mintrutor

Bli först med att kommentera!

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top