naring4

Alla våra recept är hälsosamma, gluten-, mjölk- och sockerfria, utan tillsatser och gjorda på rena äkta råvaror.

Kategori: 

Svärmors glutenfria bröd

Svärmors glutenfria bröd

Ett riktigt gott glutenfritt bröd som kan vara en bas för brödrecept då man kan byta ut mjölsorter efter tillgång och smak, inte precis som man vill, men nästan. Viktigt är att mängden blir densamma. Som med all glutenfri bakning behöver man blanda olika mjölsorter med olika egenskaper för att få en bra konsistens. Vill du byta ut ex potatismjöl, ta då ett annat stärkelserikt mjöl som tapioca, majsstärkelse eller rismjöl så kommer resultatet bli riktigt bra. Så gå med andra ord inte All In på majsmjöl -  då får du antagligen en kompakt klump polenta. 

Frys in i skivor för att snabbt kunna stilla suget efter detta bröd, ett sug du garanterat kommer få med jämna mellanrum.

Ingredienser

För 2 Enhet(er) ()

Recept

  • 4 dl bovetemjöl
  • 4 dl teffmjöl
  • 2 dl linsmjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl potatismjöl, ekologiskt
  • 1 dl psylliumfröskal
  • 1.5 msk salt
  • 100 g färsk jäst
  • 12 dl vatten
  • 1 dl oprocessad agavesirap eller honung (mängden kan minskas)
  • 2 msk rapsolja eller ghee
  • 2 st äggvitor (kan uteslutas utan att orsaka någon större skillnad)

Svärmors glutenfria bröd – Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i degblandare.
  2. Blanda in jästen med lite ljummet vatten, häll sedan ner rapsolja och eventuellt äggvita i vattnet och tillsätt det till de torra ingredienserna.
  3. Det är bra om man bearbetar degen en stund, ca 5 min i maskinen.
  4. Flytta över degen till brödform ca 1,5 liter. Tryck till med en våt hand, strö över lite solrosfrön och låt jäsa i 20 min under bakduk. (Se till att du gör rätt antal limpor, se reglaget ovanför ingredienslistan)
  5. Sätt ugn på 230 grader och ställ en tom plåt nederst och sätt lite vatten på den.
  6. Sätt in brödet i övre delen på ugnen. Dra ner värmen till 200 grader och grädda brödet i 1 timme.
  7. Låt stå och kallna i en dag under bakduk innan förtäring / infrysning.

Omdömen

5
torsdag, 25 aug 2016
2 dl havremjöl står med två gånger. Annars låter det som ett kanonbra recept! - Lisa

Kommentera

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top