naring4


Majsknäckebröd

Majsknäckebröd

Gott och hälsosamt knäckebröd! Ett glutenfri klassiker som är riktigt enkel att göra och kan varieras efter fantasi, kryddor och frön kan bytas ut efter skafferi. (Nästan, undvik krossade linfrön.) Receptet räcker till två plåtar.

Ingredienser

För 4 personer ()

Recept

  • 0.5 dl ghee eller rapsolja
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 2.5 dl kokande vatten
  • flingsalt

Majsknäckebröd – Instruktioner

  1. Blanda smält ghee eller olja och vatten med alla torra ingredienser och lägg ut degen uppdelat på två plåtar med bakplåtspapper. 
  2. Kavla degen jämn och tunn med ett bakplåtspapper emellan degen och kaveln. 
  3. Strö över flingsalt och mer frön om du önskar. Kavla lätt lite till så de fastnar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min i 150 °. Skär i rutor innan du sätter in i ugnen eller bryt i lagom stora bitar efter du har tagit ut den. Ta bort den snabbt från pappret så den inte fastnar.

Omdömen

5
tisdag, 14 okt 2014
Gott - Mirsada
5
onsdag, 05 feb 2014
5/5 - Mirsada

Kommentera

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Nyhetsbrev

Inspiration
Information
Nyttiga recept
& smarta tips!

Hälsosamma recept

Vår senaste Instagrambild

Läs mer om skolprojektet i Kilfi

PRY-CLASS-2-low

I samarbete med...

mabra logosidan

Kontakt

5Code AB
Odens tvärgränd 12
231 42 Trelleborg

Tel: 0410-35 15 00
Mobil: 0707-540 786
Telefontid: 8.00 – 12.00 alla veckodagar förutom onsdag.

Mejla oss gärnainfo@5code.se

Du kan även nå oss på chatten.

     

Nyhetsbrevet

Häng med oss och få information och inspiration till ett hälsosamt och sprudlande liv.

Chat

Scroll to top