Kategori: 
Tillbehör, Vegan, Äggfritt, Nötfritt, Anticandida, Frukost

Majsknäckebröd

Majsknäckebröd

Gott och hälsosamt knäckebröd! Ett glutenfri klassiker som är riktigt enkel att göra och kan varieras efter fantasi, kryddor och frön kan bytas ut efter skafferi. (Nästan, undvik krossade linfrön.) Receptet räcker till två plåtar.

Ingredienser

För 4 personer ()

Recept

  • 0.5 dl ghee eller rapsolja
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • flingsalt
  • 2.5 dl kokande vatten

Majsknäckebröd – Instruktioner

  1. Blanda smält ghee eller olja och vatten med alla torra ingredienser och lägg ut degen uppdelat på två plåtar med bakplåtspapper. 
  2. Kavla degen jämn och tunn med ett bakplåtspapper emellan degen och kaveln. 
  3. Strö över flingsalt och mer frön om du önskar. Kavla lätt lite till så de fastnar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min i 150 °. Skär i rutor innan du sätter in i ugnen eller bryt i lagom stora bitar efter du har tagit ut den. Ta bort den snabbt från pappret så den inte fastnar.


Topp